Selectieassessment

Een selectiebeslissing is een investeringsbeslissing. Daarom is het nodig om zekerheid te verwerven over de match tussen het functieprofiel en de deelnemer. Dit kan door middel van een selectieassessment. Een assessment bij H&G geeft u een onafhankelijk en objectief advies over de match, waarbij er wordt gerapporteerd in begrijpelijke taal en zonder overbodig vakjargon. Wij kunnen bij spoed snel handelen en direct aansluitend op de onderzoeksdag telefonisch adviseren.

Selectieassessment

Het resultaat van een selectieassessment

De rapportage en persoonlijke terugkoppeling na afloop:

  • geven een onafhankelijk en objectief advies over de match tussen de deelnemer en de functie;
  • verlagen de kans op een mismatch en geven u de zekerheid dat u niet verrast wordt;
  • bieden deelnemers een unieke ervaring om inzicht te krijgen in hun functioneren.

Werkwijze

Ieder assessment start met een intake en eindigt met een terugkoppeling. Bij een selectieassessment worden de volgende stappen doorlopen.

  1. Intake: H&G ondersteunt in het selectieproces door al tijdens de intake met u mee te denken over welke kwaliteiten nu én in de toekomst het meest van belang zijn. Samen met u bepalen wij het doel en kiezen wij competenties die van belang zijn voor de te testen functie.
  2. Online psychologisch onderzoek: voorafgaand aan de assessment dag maakt de deelnemer thuis al enkele testen, onder meer om inzicht te krijgen in persoonlijkheid en drijfveren.
  3. Capaciteitentesten: de deelnemer maakt thuis of bij ons op locatie tijdens de assessmentdag enkele capaciteitentesten.
  4. Interview: tijdens een diepte-interview op de assessment dag zelf, komen zaken aan bod zoals loopbaan, ambitie en motivatie.
  5. Praktijksimulaties: praktijkopdrachten bieden ons de mogelijkheid om de deelnemer systematisch te observeren in kritische functiesituaties en indrukken te krijgen omtrent de persoonlijke gedragsstijlen van de deelnemer.
  6. Rapportage: H&G voegt de rapportage binnen 5 werkdagen na het assessment toe aan het persoonlijke account van de deelnemer. Wanneer de deelnemer het rapport vrijgeeft, wordt het automatisch gedeeld met de opdrachtgever.
  7. Nagesprek: tijdens dit gesprek worden de uitkomsten van het assessment besproken.

Zie ook:

Ontwikkelassessment

Potentieelassessment

 

 

Opdrachtgevers