Veelgestelde vragen

Er kunnen verschillende redenen zijn om deel te nemen aan een assessment.

- Bij een selectieassessment brengen wij na het assessment een advies uit of u geschikt bent voor een bepaalde functie. Het assessment maakt dan onderdeel uit van het sollicitatieproces.

- Bij een ontwikkelassessment wordt er gekeken naar wat u goed kunt en op welke punten u zich nog kunt ontwikkelen. Met als doel bijvoorbeeld het doorgroeien naar een andere functie.

- Bij een potentieelassessment geven wij u inzicht in wie u bent, wat u wilt en wat u kunt. Na dit assessment kunnen wij u adviezen geven over passende carrièrestappen.

Voordat u naar ons kantoor in Weert komt voor de assessmentdag, vragen wij u thuis alvast enkele testen in te vullen. Deze zijn gericht op uw persoonlijkheid en gaan dus niet om goed of fout. Op de assessmentdag zelf krijgt u online testen en vragenlijsten voorgelegd, waarna er in het programma ook ruimte zal zijn voor een interview en praktijksimulaties. Na het assessment wordt er op basis van alle testresultaten een rapportage opgesteld, die eerst met u gedeeld zal worden. Pas nadat u het rapport vrijgeeft, wordt dit automatisch inzichtelijk voor de opdrachtgever.

Als er haast bij geboden is kan een assessment op zeer korte termijn ingepland worden, maar wel met de voorwaarde dat u voldoende tijd heeft om de testen thuis te volbrengen.

Voorbereiden op een assessment is niet per se noodzakelijk, maar wij kunnen ons voorstellen dat het u een goed gevoel geeft als u enigszins weet wat u te wachten staat. Op onze website leest u meer informatie over uw assessment. Tevens kunt u via deze link thuis diverse capaciteitentesten oefenen.

Voor het maken van de thuistesten heeft u een computer of laptop met een stabiele internetverbinding nodig. Tevens verzoeken wij u een rustige plek op te zoeken en ruim de tijd te nemen voor het maken van de thuistesten. Na het openen van een thuistest dient deze in één keer afgerond te worden, zonder tussentijds af te sluiten.

De rapportage kunt u binnen 5 werkdagen na uw assessment / na uw individuele feedbacksessie verwachten. Zodra het rapport voor u is geüpload in de portal, krijgt u hiervan een melding. Afhankelijk van de vraagstelling van de opdrachtgever krijgt u inzicht in uw motivatie en drijfveren, uw talenten en minder sterke punten, gebaseerd op diverse persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentesten, praktische assessmentoefeningen en gedragsobservaties. Afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever kunnen ook nog andere zaken worden belicht.

Dit kan natuurlijk altijd voor komen. Geen enkel probleem! Neem gerust contact op met ons secretariaat om een (bel)afspraak met uw adviseur in te plannen, zodat uw adviseur uw vragen kan beantwoorden. Het secretariaat is te bereiken op nummer 0495 – 54 54 47.  

Ja, wij hanteren de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Alle assessmentpsychologen zijn verplicht geregistreerd bij het NIP. In de beroepscode staan richtlijnen en gedragsregels. Door gedragsregels op te stellen in de beroepscode is het duidelijk wat u van de psycholoog kunt verwachten. Voor de psycholoog is duidelijk aan welke regels hij zich moet houden. Voor meer informatie over regelgeving, rechten en plichten verwijzen wij u naar de website van het NIP.

Uw gegevens worden zeer zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. Lees meer over de verwerking van gegevens in ons privacy statement.

Als u na het lezen van de informatie op de website toch nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Stel uw vraag via secretariaat@talentverhelderd.nl of bel ons op nummer 0495-545447.